Veelgestelde vragen over Televisie

Het meest actuele zenderoverzicht vind je hier

Ja dat kan, er zit een breed aanbod radiozenders in ons basispakket van televisie. Voor een overzicht kun je ons zenderoverzicht raadplegen.

Zenderlijst

Ja dat kan, maar dan zijn niet alle zenders uit het basispakket beschikbaar. Klik op de link voor een overzicht welke zenders wel beschikbaar zijn.

Zenderlijst

Alleen indien je extra zenders in je pakket hebt of voor 18+ zenders.

In de meeste gevallen wel. Twijfel je of jouw televisie wel geschikt is? Bel dan voor de zekerheid even met onze klantenservice, zij kijken graag met je mee.

Dat is afhankelijk van het type tv ontvanger, maar het is sowieso mogelijk om de tv ontvanger via HDMI aan te sluiten op de stereo-installatie. Let er wel op dat je versterker geschikt is om het beeld door te zetten richting de televisie. Verder is het mogelijk om de tv ontvanger aan te sluiten met behulp van de optische uitgang aan de achterzijde van de tv ontvanger. Let op dat je daar een optische kabel voor nodig hebt, die niet standaard wordt meegeleverd met de tv ontvanger.
Bij een analoge stereo-installatie heb je een omvormer nodig om het digitale signaal om te zetten naar een analoog signaal. Het ligt aan je stereo-installatie welke aansluiting deze omvormer zal moeten hebben. Dit kan een stereo tulp- of een mini-jack aansluiting zijn. Deze omvormer zal je zelf moeten aanschaffen. TriNed geeft hier verder geen ondersteuning op.

Je verbindt de router door middel van een netwerkkabel (UTP) met je tv ontvanger. Hierna kun je de tv ontvanger op twee manieren aansluiten op je televisie. Bij nieuwere televisietoestellen, die voorzien is van een HDMI ingang, sluit je de tv ontvanger aan met een HDMI kabel.

Heb je een televisie zonder HDMI aansluiting dan sluit je de tv ontvanger aan met de A/V-kabel (deze wordt niet standaard meegeleverd). Deze wordt met een verloopstekker, een SCART omvormer, op de SCART aansluiting van je televisie aangesloten. Deze verloopstekker kost vaak niet meer dan € 15,-. Let er daarbij wel op dat deze adapters vaak via USB van stroom voorzien moeten worden. Zorg dus voor een lege USB-poort in de buurt van de adapter. Ook zal je deze verloopstekker zelf aan dienen te schaffen. TriNed ondersteunt alleen het aansluiten van een tv ontvanger met behulp van een HDMI kabel. Een SCART-kabel biedt geen HD kwaliteit!

Deze instellingen vind je terug op deze pagina.

Zie ook

Storingen en onderhoud

Bekijk hier alle actuele meldingen

Storingen en onderhoud
Zenderlijst

Hier vind je een overzicht van alle televisie zenders

Zenderlijst
Servicepunten

Liever even langs een servicepunt? Onze dealers staan voor je klaar!

Wil je toch persoonlijk contact?